Cata lume stie ce inseamna SEO ? Putina ! Daca totusi incepi sa explici acronimul, incepe sa se contureze o idee. Am intalnit oameni care nu stiau ca asa ceva exista, sau care banuiau ca procesul este automat. Nu-i condamn. Daca sunt multumiti de rezultatele gasite in urma cautarilor, bravo lor. Dar ce se intampla cu cei care au site? Ei stiu oare ce este SEO ?

Este necesar sa-ti optimizezi site-ul pentru motoarele de cautare ?
Da, este. Dar aparent optional. E greu sa convingi pe cineva ca poti sa-i transformi site-ul intr-o afacere cu adevarat vizibila. Cred ca am gresit titlul articolului 🙂 Mai bine as fi scris despre “educarea” unora, in cel mai pozitiv sens al cuvantului. O voi face in alt articol.

Revin, fara generalizari :
Da, oameni buni, SEO este excelent. Magnific, sublim, perfect. E ca si cum ai mazgali cu creta toate tablele din scoala cu numele site-ului tau. Sa dai cu grafitti toate autobuzele albe de pe o linie anume sau sa imprimi toate tricourile oamenilor din mall. Dupa cum vedeti, am folosit comunitati aparte, caci asta e ideea de baza, sa stii cui te adresezi. Practic, daca iti faci site-ul vizibil pentru cine il cauta = win ! Ce mai publicitate, reclame, secretare care inrosesc pagini rosii aurii. Cine iti va cauta produsul/serviciul, il va gasi in mai putin de 5 secunde. Toata lumea stie sa dea search pe Google. Spune-mi ceva mai marfa decat asta.

In acest moment eu nu concep ca un site cu pretentii sa nu aiba minim de optimizare. Nu vorbesc neaparat de “prima pagina pentru cuvantul asdf”, ci si de accesibilitate si usurinta de folosire (sau usability , nu sunt convins ca “uzabilitate” este cea mai potrivita traducere).

Arata-i vizitatorului ca-ti pasa si acesta te va recompensa. Dar arata-i !